Pater Pitte

Het verhaal van Pater Pitte kent zijn oorsprong het jaar 2002 in Gent met de studiekeuze mouterij en brouwerij. Hoewel deze keuze uiteindelijk weinig (extra) bier drinken als gevolg had, maar eerder lessen 'droge' biochemie en industriële processen, werd hier toch de interesse in kwalitatiever bier gewekt.

De professionele cariëre ging aanvankelijk een andere richting uit, maar samen met vader Frans werd toch een eigen brouwinstallatie in elkaar gestoken om de oude passie nieuw leven in te blazen. Tijdens de eerste jaren experimenteren zorgden de uitdagingen van een hobbybrouwer voor ups en down in de resultaten.

In 2015 werd met frisse moed, nieuw materiaal, nieuwe gist en een nieuw onderkomen opniew de Pater Pitte gebrouwen. Door de vraag naar een bier voor de lokale kermis en andere festiviteiten werd het Pater Pitte recept voor het eerst in grote hoeveelheid in een professionele installatie gebrouwen. Pater Pitte werd op deze manier in 2016 voorgesteld aan het grote publiek.

Bieren

  • Pater Pitte: Blond bier van 8.2%
  • Soute Pitte: Donkerbruin tot zwart bier van 8%
  • Rosse Pitte: IPA van 5.9%
  • Fitte Pitte: alcoholvrij bier